Орест Сарматський

На Львівщині 16 фермерів отримали гранти на закупівлю обладнання (Агроновини)

0301 (Copy)

Сільгосппідтриємці Львівської області отримали гранти на закупівлю обладнання в рамках конкурсу мікрогрантових проектів «Село. Кроки до розвитку 2019».

Про це інформує пресслужба Львівської ОДА.

– Усі переможці отримала фінансову підтримку на власну справу і навчання із бізнес-планування. Цей проект надихнув їх, додав оптимізму і віри у власні сили. Більше того – дав можливість розвивати улюблену справу на рідній землі, – розповіла Людмила Гончаренко, заступник директора департаменту агропромислового розвитку.

Переможцями конкурсу стали 16 представників з Львівщини, які уже отримали грантові кошти і здійснили закупівлю задекларованого обладнання на потреби власного бізнесу. До грантистів конкурсу увійшли: сироварня «Гарбузовий Рай», сироварня екосирів «ЧароДійка», СОК «Кам'янка лісова», ФГ «Карпатагро», Екоранчо «Сабадаш», «Смачний курчак», Екологічна платформа. Нагадаємо, що на земельну реформу та сільське господарство залучать € 26 млн допомоги ЄС.

Джерело: agravery.com

0302 (Copy)
0302 (Copy)

У Мінекономіки повідомили, як коронавірус вплине на товарообіг України

Вплив китайського коронавіруса на економіку України буде мінімальним через незначний обсяг зовнішнього туризму в країні. Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов на пресбрифінгу за підсумками засідання уряду, передає «Економічна правда».

– Зазвичай прямий ефект – це вплив на туризм – туризм сповільнюється. На жаль, а в цьому випадку – на радість, зовнішній туризм в Україні маленький – він становить всього 2% ВВП, – сказав він.

Милованов зазначив, що перевізники і туроператори, що працюють на зовнішніх ринках, зокрема з Китаєм, понесуть деякі витрати, пов'язані з евакуацією людей, проте в цілому вплив буде мінімальним.

– На товарообіг поки що ми не прогнозуємо негативного впливу (коронавіруса – ред). Насправді, користуючись можливістю, ми зняли кілька бар'єрів для торгівлі, для експорту з Китаєм, але це не пов'язано з коронавірусів, – додав міністр.

Нагадаємо, 31 грудня 2019 року влада Китаю заявила про спалах невідомої пневмонії в місті Ухань. У січні стало відомо, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео