Тамара Коблик

На одній з тернопільських вулиць стане безпечніше для пішоходів

Після смертельної ДТП, яка трапилась минулого тижня у Тернополі, там мають намір запровадити зміни, аби знизити аварійність

Інспектори відділу безпеки дорожнього руху провели комісійний комплексний аналіз чинної схеми організації дорожнього руху на вулиці Бережанській. Про це повідомляють у Патрульній поліції.

Інспектори врахували кількість дорожньо-транспортних пригод, що трапилися на визначеній ділянці дороги за останні три роки, та внесли рекомендації щодо зміни в організації руху, задля зменшення кількості ДТП за участю пішоходів та забезпечення безпеки дорожнього руху.

Запропонованi наступнi змiни:

  • на нерегульованому пішохідному переході неподалік будинку №12 планується облаштування острівця безпеки;
  • планується нанесення дорожньої розмітки 1.16.1, яка позначає острівці, що розділяють транспортні потоки протилежних напрямків;
  • встановлення дорожніх знаків 5.17.1 та 5.17.2 “Напрямок руху по смугах”, які визначатимуть напрямки для руху транспортних засобів та їх зміну.

Зазначимо, що на вулиці Бережанській встановлені дорожні знаки, що інформують про місце концентрації ДТП. Від початку 2023 року на цій вулиці трапилося 5 автопригод, в яких 2 людини травмувалося та одна — загинула. Правоохоронці саме розшукують свідків ДТП, в якій загинула жінка в Тернополі.

Фото Патрульної поліції



Вибір читачів за тиждень

Відео