Віра Олександрович

На Пласт у Тернополі готові витратити майже 10 мільйонів гривень

Білінська (1)

«Програму розвитку пластового руху Тернопільської міської територіальної громади на 2021-2023 рр.» на сесії міської ради представляла Христина Білінська – начальниця Управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей.

Нагадаємо, на сесії міської ради 18 грудня депутати розглянули понад 150 питань. Більшість із них ухвалили. Левову частку із цього переліку складали так звані земельні. Втім, чимало пунктів стосувалися грошей, зокрема трансфертів.

Отже, загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації «Програми розвитку пластового руху Тернопільської міської територіальної громади на 2021-2023 рр.» – 9 млн 751 тис. грн, причому із місцевого бюджету – 9 млн 151 тис. грн. Сумнівів у такій потребі молодіжної організації у депутатів не виникло. Тож вони без дискусій погодилися профінансувати таку кількість грошей.

Пластуни2 (1)
Пластуни2 (1)

Мотиви ухвалення Програми – такі (цитуємо): «…Ситуація, що складається в українському суспільстві, негативно впливає на процес виховання підростаючого покоління. Тому важливим є впровадження ефективної виховної системи, побудованої на державницькій позиції, та ефективність якої доведена тривалою практикою… Здобутки міського осередку Пласту також визнали на рівні міста, надавши йому статус соціально значущої організації ще в 2011 р. Перший  в Україні Дитячо-юнацького пластовий центр, що в своїй роботі використовує пластову виховну систему, – вдалий приклад співпраці міської влади та інституту громадянського суспільства, був створений саме в Тернополі. Це свідчить про визнання пластової системи виховання, її дієвості…».

Для залучення нових дітей до Пласту, мовляв, спершу треба залучити і підготувати пластового виховника, інструктора. А щоб вийти на максимальну соціальну ефективність діяльності пластового руху слід охопити щонайменше 3% дітей, тобто 1200 осіб. На це і потрібні гроші. Фінансування будуть здійснювати за рахунок коштів місцевого бюджету.

Ресурсне забезпечення Програми ( у тис. грн)

Обсяги коштів, які пропонується залучити на виконання Програми Виконання програми Усього витрат на виконання Програми
  2021 2022 2023
Обсяг ресурсів, усього, у тому числі: 2 913,0 3 259,0 3 579,0 9 751,0
Бюджет громади 2 747,0 3 061,0 3 343,0 9 151,0
Кошти не бюджетних джерел 166,0 198,0 236,0 600,0

Очікувані результати: - збільшення кількості дорослих осіб, залучених до пластового руху, готових до ведення виховної праці з дітьми і молоддю на основі пластової методики до 400 осіб; - збільшення кількості дітей та молоді, залученої до пластового руху в Тернопільській міській територіальній громаді до 1200 осіб; - об’єднання зусиль органів влади, церковних громад, національно-патріотичних громадських організацій, членів Пласту для реалізації завдань духовного та національно-патріотичного виховання дітей і молоді - створення на основі ідейних засад Пласту, як визнаної ефективної моделі позашкільного виховання; - покращення інформаційного забезпечення територіальної громади про пластовий (скаутський) рух, його історію і виховання дітей та молоді на основі пластової методи.

Читайте про найцікавіше, що відбулося на сесії, також - ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото з трансляції сесії на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео