Віра Олександрович

Скільки платитимуть старостам, уже вирішили у Тернополі (фото)

Голосування

Відділ публічних закупівель і Управління цифрової трансформації та комунікацій з засобами масової інформації тепер входять до структури виконавчих органів Тернопільської міської ради.

Тож загалом перелік підрозділів у мерії «файного міста» зріс до 33-х пунктів. Причому депутати на сесії вчора, 18 грудня, відразу затвердили Положення про новоутворені – відділ і управління. У залі знайшлися 38 «за».

Сесія1
Сесія1

- Чисельність апарату виконавчих органів Тернопільської міської ради не зростає, - пояснює міський голова Сергій Надал. – Тобто нових людей не буде. Зміни відбудуться за рахунок переміщення фахівців із інших підрозділів. Зокрема, фахівці Відділу публічних закупівель зосередяться на оформленні документів, необхідних для проведення торгів через систему ProZorro.

Натомість до новоствореного управління, за словами пана Надала, ввійдуть не лише працівники колишньої пресслужби мерії, а й програмісти, які останніми роками досягнули чималих успіхів у перетворенні всіх даних на відкриті.

Початок
Початок

Окрім того, на сесії таку ж кількість голосів на підтримку отримало питання «Про оплату праці старост». Тому 5-ро старост у селах: Кобзарівка і Вертелка, Курівці, Малашівці та Іванківці, Чернихів, Глядки і Плесківці, а також Городище і Носівці тепер можуть розраховувати на такі гроші:

Надбавки за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи 50% посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг посадової особи місцевого самоврядування і вислугу років
Преміювання У межах коштів, передбачених на преміювання у кошторисі та економії коштів на оплату праці
Матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань і на оздоровлення У розмірі, що не перевищує середньомісячної зарплати

Цікавим був і розгляд питання «Про делегування представників». Його також представляв міський голова Сергій Надал. І врешті отримав 37 «за».

- Представники Тернополя завжди входили до складу агенції регіонального розвитку, - каже він. – Досі там інтереси Тернополя представляли заступник міського голови Володимир Дідич і начальниця Управління економіки, промисловості та праці Тетяна Корчак. Тепер замість Дідича до складу агенції ввійде заступник міського голови Ігор Крисоватий.

Нагадаємо, під час засідання 2-ї сесії розглянули понад 160 питань. Серед них – два звернення. Перше запропонував міський голова Сергій Надал. Друге - з трибуни зачитав депутат Віктор Овчарук.

Фото з трансляції сесії на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео