Віра Олександрович

На посаді міністра освіти має бути авторитетна людина, впевнені на Тернопільщині

Президія

Депутати Тернопільської обласної ради звернулися до Верховної Ради із вимогою звільнити Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета. Політики впевнені: вони мають право впливати на це призначення, бо такою є думка значної частини громади.

Принагідно під час 3-го засідання 1-ї сесії обласної ради 7-го скликання 23 грудня на Тернопіллі затвердили «Програму розвитку громадянського суспільства на 2021-2023 рр.».

Депутати1
Депутати1

У зверненні, зокрема, йдеться: «…Вважаємо призначення Сергія Шкарлета на посаду Міністра освіти і науки України великим антидержавним і антиукраїнським кроком і вимагаємо звільнити його. На посаді міністра освіти має бути авторитетна, досвідчена людина, яку поважають і шанують у науковому середовищі України та світу, яка спроможна забезпечити продовження освітньої реформи в державі. Наголошуємо, освіта – це фундамент майбутнього нашої країни. Державну політику щодо розвитку цієї галузі має неодмінно вести компетентна, авторитетна людина, яка має український світогляд і готова відстояти українські цінності. Нефаховість міністра освіти і науки України може призвести до морального падіння країни і спричинити непоправні наслідки в усіх сферах».

Що цікаво, зачитала текст звернення Вікторія Кривоніс – секретар комісії з питань духовності, культури, свободи слова, інформації та розвитку громадянського суспільства. Представниця фракції партії «Європейська Солідарність» уточнила, що під час роботи у редакційній колегії до першого варіанту, за ініціативи представників ВО «Свобода», додали один абзац. Врешті результат голосування був – 40 «за», адже депутати від партії «Слуга народу» не голосували.

Депутати2
Депутати2

Що цікаво, метою «Програми розвитку громадянського суспільства у Тернопільській області на 2021-2023 рр.» є створення сприятливих умов для розвитку громадянського суспільства, налагодження ефективної взаємодії громадськості з органами державної влади й органами місцевого самоврядування на засадах партнерства, забезпечення додаткових можливостей для реалізації проєктів, розроблених інститутами громадянського суспільства, задоволення суспільних інтересів із залученням громадської ініціативи та самоорганізації.

На виконання всіх згаданих планів запропонували залучити аж 2 млн 880 тис. грн. І більшість у залі із цим погодилася. Про найцікавіше, що сталося під час цього засідання сесії читайте також ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото з сайту облради 

Вибір читачів за тиждень

Відео