Віра Олександрович

На Тернопільщині знайшли, де прилаштувати Віталія Дробатюка і Оксану Шмайдей (фото)

облрада

Про Хартію вільної людини і підтримку місцевих аграріїв подбали обранці жителів Тернопільщини. А ще – вони утворити нове комунальне підприємство «Наглядінвестбуд». Кажуть, що без нього – ніяк. І керуватиме там свободівець Віталій Дробатюк.

Нагадаємо, 3-тє засідання 1-ї сесії Тернопільської обласної ради 7-го скликання відбулося вчора, 23 грудня. Головне питання цього засідання – ухвалення бюджету на 2021 рік. Втім, не обійшлося того дня і без цікавинок, що не могли пройти повз нашу увагу.

Депутати1
Депутати1

Так, депутати прийняли обласну «Програму впровадження Української Хартії вільної людини в освітніх закладах Тернопільської області на 2021-2024 рр.». Метою такого документу є (цитуємо): «…підвищення рівня розвитку національної культури здобувачів освіти становлення їхньої громадянської позиції та успішної самореалізації у професійній діяльності й особистому житті…». Виявляється, щоб це втілити, треба залучити з обласного бюджету кругленьку суму - понад 1 млн 700 тис. грн.

Також депутати, як то кажуть, одним махом підтримали обласну «Програму розвитку міжнародного співробітництва Тернопільської області на 2021-2023 рр.», а також «Комплексну програму розвитку агропромислового комплексу Тернопільщини на 2021-2025 рр.».

Депутати2
Депутати2

Погодилися політики того дня утворити нове комунальне підприємство «Наглядінвестбуд». Воно було потрібне для «…забезпечення належного економічного та соціального розвитку сіл, селищ, міст Тернопільської області». Адреса цієї «фірми»: вул. Грушевського, 8, тобто у будівлі обласної ради. Призначити на посаду директора із 5 січня наступного року терміном на 5 років вирішили Віталія Дробатюка. До слова, цей чоловік – доволі одіозний. Як депутата Тернопільської міської ради від ВО “Свобода” і секретаря комісії міськради із питань контролю за використанням комунального майна місцеві журналісти його підозрювали у кількох серйозних оборудках. Щоправда, справа «заглухла».

Також на сесії призначили Оксану Шмайдей на посаду директора комунальної установи Тернопільської обласної ради «Тернопільський обласний пластовий вишкільний центр».

Депутати3
Депутати3

Окрім того, депутати затвердили статути кількох комунальних некомерційних підприємств – закладів охорони здоров'я. Зокрема, політики підтримали питання про визначення статутного капіталу і затвердження статутів «Тернопільського обласного клінічного онкологічного диспансеру» і «Тернопільської Університетської лікарні» у нових редакціях. Після цього затвердили ще й фінансові плани комунальних некомерційних підприємств «Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня» і «Тернопільський обласний медичний центр соціально-небезпечних захворювань» на 2021 рік.

До речі, на сесійному засіданні, окрім іншого, підтримали уточнені фінансові плани окремих комунальних некомерційних підприємств Тернопільської обласної ради на 2020 рік. Про найцікавіше, що сталося під час цього засідання сесії читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото з сайту облради

Вибір читачів за тиждень

Відео