Віра Олександрович

На що у Тернополі планують витрачати по мільйону гривень щороку

Міська рада

Понад 3 млн грн просять у Тернополі на книговидання місцевих авторів та забезпечення святкових і офіційних заходів. Усі ці гроші планують використати за 3 роки.

Автор проєкту рішення «Про Програму підтримки книговидання місцевих авторів та забезпечення святкових і офіційних заходів на 2022-2024 рр.» - Світлана Добрікова, начальниця міського Управління організаційно-виконавчої роботи. Ознайомитися із документом уже можна на сайті міської ради. Очевидно, цей проєкт готують до розгляду вже на наступній сесії.

Отже, депутатам запропонують затвердити «Програму підтримки книговидання місцевих авторів і забезпечення святкових і офіційних заходів на 2022-2024 рр.», згідно з додатком. У ньому йдеться, що кошти мають виділили із бюджету Тернопільської міської територіальної громади (МТГ). Сума кругленька - 3 млн 57 тис. грн (див. Таблицю унизу – прим.).

Щодо підтримки книговидання є нюанси. Так, на думку ініціаторів програми «…особливої допомоги потребує історико-краєзнавча, високохудожня дитяча і пізнавальна література». Оприлюднили й очікувані результати виконання Програми:

- забезпечення видання книг місцевих авторів у кількості 1200 екземплярів за час дії програми;

- проведення книговидавцями Тернопільської МТГ щорічних обласних, всеукраїнських і міжнародних книжкових виставок, ярмарок, форумів, що в свою чергу збільшить реалізацію видавничого продукту на 3% за час дії програми;

- щорічне видання або перевидання книги про Тернопіль/Тернопільську міську територіальну громаду в кількості 1000 екземплярів.

На думку авторів проєкту, це все потрібно для «…оновлення бібліотечних фондів творами місцевих авторів, випуску кращих видань краєзнавчої, історичної, дитячої, художньої літератури місцевих авторів, підвищення повноти та оперативності інформування громади міста про діяльність місцевих органів влади…».

Ресурсне забезпечення Програми підтримки книговидання місцевих авторів та забезпечення святкових і офіційних заходів на 2022-2024 роки

Таблиця
Таблиця

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео