На Шумщині будуватимуть церкву за московські гроші (документ)

шумськ

За гроші, які збиратимуть у парафіях м. Серпухов, Московської області (РФ) у с. Онишківці, що на Шумщині, планують спорудити церкву. З проханням зібрати кошти на спорудження Свято-Успенського храму до Московської єпархії РПЦ звернулася мешканка Шумщини. Там пообіцяли всіляку підтримку ініціативній жінці. Відповідний документ у соцмережі оприлюднила її донька.

Шумчанка поїхала до Росії, начебто, відвідати сина. А повернулася із благословенням від російських священиків.

У коментарях місцеві мешканці неоднозначно відреагували на таку ідею. Дехто підтримує, інші – засуджують таке рішення, зважаючи на те, що триває російсько-українська війна.

- Бабуся Ліда, а я зразу знала, що ви туди не просто до сина поїхали, дякуємо вам, – пише Лєна Чіхрай.

– Лєна Чіхрай, дитино, ти така молода і маєш дитя, а думати про своє майбутнє і майбутнє своєї дитини не хочеш. Так тебе вабить цей «рускій мір». Діти, діти, чим же ви тішитесь, що на нашій, українській землі, і надалі будуть стояти російські церкви. Ви відмовляєтесь від своєї рідної церкви, а йдете бити поклони туди, де благословляють убивати вас. То страшно, що такі молоді люди, а думати своєю головою зовсім не хочуть і тішаться, як малі діти, що в них буде російська церква, – коментує Олена Павлік.

Фото зі сторінки Марії Вишневської у Facebook

Вибір читачів за тиждень

Відео