На Тернопіллі молодь дебатувала до Дня Прапора (фоторепортаж)

У День Державного Прапора України у Зборові провели ігрові дебати. Це командна, рольова, інтелектуальна гра. Молодіжний Конгрес, консультативно-дорадчий орган Зборівської міської ради, провів у Зборові навчання і першу дебатну гру. Учасниками стали представники Конгресу та його волонтери. Наймолодшим дебатерам всього 12 років, але у наведенні аргументів опонентам цей віковий факт перешкодою не став.
– Ми дуже хочемо розвивати цю гру у Зборові та, власне, на Тернопіллі. Вона – цікава. Розвиває логіку, ораторство, вміння лобіювати. Було б чудово створити на основі таких зустрічей дебатний клуб, – розповідає ініціатор Павло Смарж.

дебати конгрес 5 (Copy)
дебати конгрес 5 (Copy)

дебати конгрес 2 (Copy)
дебати конгрес 2 (Copy)

За тиждень до того учасники Молодіжного Конгресу взяли участь у школі дебатів, захід організували в рамках програми DOBRE, з якою співпрацює Зборівська ОТГ. Тренерами школи були досвідчені дебатери з Федерації Дебатів України Михайло Ткач та Наталія Копець.
– Не кожен «розсмакує» дебати, але точно комусь сподобається. Ця гра не схожа на інші, ніколи не знаєш, яка тема стане наступною, які аргументи підготує суперник, що чекати від ходу гри. Тому таке не швидко набридає. А розум тренується просто чудово! – кажуть учасники Конгресу.

дебати конгрес 3 (Copy)
дебати конгрес 3 (Copy)

дебати конгрес 4 (Copy)
дебати конгрес 4 (Copy)

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео