Віра Олександрович

На Тернопіллі відбирають ліцензії за продаж алкоголю і тютюну неповнолітнім

unnamed-21

За продаж неповнолітнім алкоголю і тютюну підприємці на Тернопільщині уже позбулися 30-ти ліцензій.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

- Від початку року за результатами проведених працівниками відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів 358-ми перевірок підприємців, які торгують алкогольними напоями і тютюновими виробами уроздріб, застосували фінансових санкцій на суму понад 2,6 млн грн, - кажуть у податковій.

Під час перевірок встановили: 26 випадків торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами без відповідної ліцензії, а також - 20 випадків реалізації алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці.

- У 19-ти випадках торгівля алкогольними напоями відбувалася за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, у пяти – продаж тютюнових виробів за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін, - констатують фахівці. – Окрім того, зафіксували по два факти зберігання алкогольних напоїв у місці, не внесеному до єдиного реєстру, заниження податкового зобов’язання з акцизного податку із роздрібної торгівлі, несплати податкових зобов’язань з акцизного податку, а також - один факт зберігання алкогольних напоїв без марок акцизного податку встановленого зразка тощо.

На підставі матеріалів перевірок прийняли рішення про анулювання 235 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і 205 – на право вроздріб торгувати цигарками. У тому числі: за порушення вимог ст. 153 Закону від 19.12.1995 р. за №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (зі змінами та доповненнями) у частині продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів особам, які не досягнули 18 років, анулювали 30 ліцензій.

- Йдеться про 23 ліцензії – за продаж алкогольних напоїв особам, які не досягнули 18 років, і 7 – за продаж неповнолітнім тютюнових виробів, - уточнили у податковій.

Фото із відкритих джерел

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео