Ростислав Фук

На Тернопільщині браконьєри сітками наловили риби на майже 700 тисяч гривень (фото)

Також на ринку в Тернополі виявили продаж риби без належних документів

Заборонені знаряддя лову – сітки ставні в кількості 9 одиниць виявили днями інспектори Тернопільського рибоохоронного патруля спільно з громадськими інспекторами рибоохорони та громадськими активістами під час проведення рейду по річці Серет в Чортківському районі біля сіл Лисичники та Голігради. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільського рибоохоронного патруля.

Прийнятими заходами власника майна встановити не вдалося. Сітки вилучили, опломбували та передали на зберігання. За даним фактом складено акти виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений. Відповідно до вимог статті 63 ЗУ «Про тваринний світ» водні біоресурси, які знаходились в знаряддях лову, а саме: молодь сома 33 екз., лящ- 73 екз., короп-8 екз., карась сріблястий -195 екз.,білий амур 2екз., окунь - 6 екз., молодь судака - 3 екз., рак - 8 екз. повернуто до природного середовища в живому та неушкодженому стані, чим попереджено їх загибель та нанесення збитків рибному господарству України на суму 690846 грн.

Звертаємо увагу! Сом звичайний — не тільки найбільша прісноводна риба в Україні та Європі, а й одна з найбільших прісноводних риб на планеті. Довжина тіла сомів може сягати 5 м, вага — 100 кг у віці 80–100 років. Проте останнім часом соми більші за 100 кг не виловлюються. Причиною цьому є значний промисловий пресинг і браконьєрство. Також відомо, що сом — прекрасний санітар водойм: він з'їдає хворих і ослаблих риб, - йдеться в повідомленні.

Також 28 червня на ринку «Віп-Маркет у Тернополі виявили порушення: продаж риби без належних документів. Інспектори вилучили понад 42 кг коропів та карасів.

Тернопільський рибоохоронний патруль просить шанобливо і дбайливо ставитися до водних біоресурсів. Допоможіть захистити рибу, не допускайте варварського її вилову! Дбайте про малька риби та дотримуйтесь правил рибальства, щоб наші водойми залишалися багатими і здоровими для майбутніх поколінь. Якщо Ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на цілодобову «гарячу лінію» Тернопільського рибоохоронного патруля: (0352) 52-00-22, (097) 427-85-95 та (096) 655-87-58, - кажуть інспектори.

Читайте також: Громада на Тернопільщині має відшкодувати збитки за незаконну рубку дерев

Фото Тернопільського рибоохоронного патруля

Вибір читачів за тиждень

Відео