Ростислав Фук

На Тернопільщині через пожежу сухої трави загинув чоловік

За попередніми даними, чоловік отруївся димом під час горіння залишків рослинності.

Про подію повідомили працівники поліції Тернопільської області на своїй сторінці у Фейсбук. Це сталося у селі Оришківці Чортківського району.

Обгоріле тіло місцевого жителя на території власного господарства виявили односельці та повідомили правоохоронців. На місце події виїжджали працівники слідчо-оперативної групи.

Поліцейські встановлюють усі обставини трагедії та вкотре закликають краян бути свідомими та припинити спалювання сухої трави чи стерні. Усі порушники будуть притягнені до адміністративної чи кримінальної відповідальності відповідно до чинного законодавства, – йдеться в повідомленні. 

Правоохоронці нагадують, що 3 березня уряд вніс зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. Відтак, у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів додано і навмисні підпали, в тому числі й сухої рослинності. В обґрунтуванні йдеться, що під час воєнного стану такі дії становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань підрозділи рятувальників, військових та правоохоронців, а відтак, знижують обороноздатність країни.

Фото: ДСНС Тернопільщини

Вибір читачів за тиждень

Відео