Божена Волинець

На Тернопільщині чоловік виготовляв фальсифікований алкоголь (фото)

Підакцизної продукції усього було на понад 400 тисяч гривень.

Три з половиною тонни фальсифікованого спирту вилучили у мешканця одного із сіл Микулинецької селищної ради співробітники Теребовлянського відділення поліції. Чоловік займався реалізацією фальсифікованих горілчаних напоїв та цигарок.

Здійснюючи комплекс заходів по боротьбі із незаконним обігом тютюнових і алкогольних виробів, дільничні офіцери отримали інформацію про те, що 43-річний чоловік зберігає вдома спирт, який використовує для виготовлення фальсифікованих алкогольних виробів. Повідомлення підтвердилося.

Як інформують у пресслужбі поліції, окрім трьох з половиною тонн спирту, під час санкціонованого обшуку поліцейські вилучили ще й понад 450 пляшок горілчаних напоїв різних торгових марок, 120 літрів спиртосуміші, розлитої у пластикові пляшки, підроблені марки акцизного податку, етикетки, порожню тару та корки. До того ж, в господарстві чоловіка знайшли більше 700 пачок цигарок без марок акцизного збору.

Зразки вилученої продукції направили для проведення експертизи. Правоохоронці встановлюють шляхи її походження.

- Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 204 (незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою незаконно виготовлених алкогольних напоїв) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає штраф від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів, - йдеться у повідомленні поліції. - Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Теребовлянська місцева прокуратура.

На Тернопільщині триває всеукраїнська операція «Акциз». Мета – припинення нелегального розповсюдження підакцизної продукції без сплати податків.

Скріншоти з відео поліції

Вибір читачів за тиждень

Відео