Анастасія Кисіль

На Тернопільщині діти придумали оригінальний спосіб зібрати гроші для захисників (фото, відео) 

Акцію з відтисканням від землі за гроші придумали 11 друзів з Чорткова. Найменшому волонтерові 3 рочки, а найстаршій - 11

Маленькі чортківчани вигадали унікальний спосіб, щоб зібрати гроші для ЗСУ. Протягом трьох днів діти відтискалися від землі за гроші. Таким чином їм вдалося зібрати 3 тис. 50 грн на тактичні рукавиці для захисників. Після того, як про ініціативу дітей дізналися в соціальних мережах, люди надіслали ще понад 17 тис. на рахунок волонтерки Анастасії Ковбаснюк, яка допомагала  малечі. 

11 друзів з сусідніх будинків на вул. Незалежності у Чорткові самі придумали спосіб, як допомогти ЗСУ. 

Все почалося з того, що діти організували акцію, щоб просто підняти настрій у чортківчан. Вони вийшли до дороги  з табличкою “1 сигнал = 1 відтискання”. Діти не розраховували на гроші. Вони робили це задля емоцій. Але деякі водії зупинялися і давали їм кошти. Тоді дітки прийшли до мене, адже я волонтерка і проживаю з ними в одному будинку, і кажуть: “Ми хочемо віддати гроші для ЗСУ”. Це мене дуже розчулило, - розповіла Терену волонтерка організації “Паляниця Чортків” Анастасія Ковбаснюк. 

Тоді маленьким чортківчанам вдалося зібрали 56 гривень, а наступного дня - 200. Після цього волонтерка зв’язалася з батьками дітей. Вони разом вирішили, що стояти біля дороги - це небезпечно, тож запропонували дітям відтискатися біля місцевого супермаркету. 

Найменшому волонтерові 3 рочки, а найстаршій - 11

На третій день ми змінили табличку. На плакаті, з яким стояли діти, було написано “Сума = кількості відтискань”. Тобто, якщо людина давала 10 гривень, то дитина віджималася 10 разів. Якщо ж хтось жертвував 100 гривень, то діти ділили відтискання між собою, наприклад, робили вправу п’ятеро по 20 разів, - каже жінка.

Найменшому волонтерові 3 рочки, а найстаршій - 11. Проте, не зважаючи на досить юний вік, їм вдалось зібрати 3 тис. 50 грн. 

На всі зібрані кошти ми придбали тактичні рукавиці для підрозділів захисників з Чорткова, яких недавно відправили на передову. Багато з батьків дітей зараз захищають Україну. Тому ми вирішили допомагати саме їм, - зазначає Анастасія.

Дітям вдалося зібрати 3050 грн 

Після публікації Анастасії у фейсбуці про ініціативу маленьких українців, люди почали просити реквізити, щоб підтримати їх. 

На моєму рахунку уже є 17 тис. 400 грн. Гроші, які будуть надсилати на цей рахунок, ми витратимо на рації для захисників. Адже у них зараз є потреба, - каже волонтерка. 

Нагадаємо, у Тернополі діти зібрали понад 15 тис. грн для захисників. Вони продавали випічку, желе та лимонад у центрі міста. 

Фото надані Анастасією Ковбаснюк

Вибір читачів за тиждень

Відео