Тамара Коблик

На Тернопільщині двоє юнаків провалилися під лід (оновлено)

Нещасний випадок стався 8 лютого на місцевому ставку у Скалаті. Очевидці викликали рятувальників

У Скалаті двоє юнаків провалились під лід місцевої водойми. Один врятувався самостійно. Пошуки іншого тривають. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС України у Тернопільській області.

Трагедія трапилась 8 лютого. О 22:14 на пункт зв’язку 20-ї державної пожежно-рятувальної частини 3-го державного пожежно-рятувального загону надійшло повідомлення про те, що м. Скалат на місцевому ставку під лід провалилися двоє чоловіків.

До місця виклику негайно вирушило чергове відділення 24-го державного пожежно-рятувального поста 20-ї державної пожежно-рятувальної частини. Як вдалось встановити зі слів очевидців події, один з потерпілих вибрався на берег самостійно, а інший ще деякий час борсався у воді та згодом перестав.

За допомогою надувного човна та рятувального обладнання співробітники ДСНС провели поверхневе обстеження місця зникнення другого чоловіка під водою, яке показав заявник, однак тіла не виявлено.

Як встановили правоохоронці, на місцевій водоймі юнаків було троє. Один із них вирішив із цікавості пройтися по кризі і провалився під лід, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області. Інший хлопець кинувся його рятувати та теж не втримався та впав у воду, проте йому вдалося самостійно вибратися на берег. Його доправили до лікарні з діагнозом «Переохолодження, стан шоку».

Потерпілим, 17-18 років – учні місцевого профтехучилища. 

9 лютого до пошукових робіт залучено групу водолазно-рятувальних робіт. О 12:45 водолази знайшли тіло загиблого юнака, підняли на берег та передали працівникам поліції.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео