Юлія Пацкаль

На Тернопільщині, можливо, послаблять комендантську годину на період Різдва

По скасування комендантської години на новорічно-різдвяні свята взагалі не йдеться, наголошує міський голова Тернополя. Адже у цей період загроза ракетних обстрілів є ще більшою

Комендантську годину у новорічну ніч скасовувати не будуть, оскільки існує небезпека ракетних ударів. Про це в ефірі “УХ-радіо” повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал. Також він розповів, як житиме місто під час зимових свят. 

За попереднім рішенням ради оборони області, комендантську годину у новорічну ніч не будемо скасовувати, оскільки небезпека не зменшилася. Ми побачили, що 25 грудня, коли частина світу святкувала Різдво, ворог влаштував нам повітряні тривоги через запуски ракет. На жаль, нам треба готуватися, що аналогічне може бути і під час новорічно-різдвяних свят, - каже мер.

Він наголошує, що наразі йдеться лише про 31 грудня. Чи буде послаблення комендантської години на Різдво, 7 січня, поки вирішують. 

Розглядаємо питання про зменшення тривалості комендантської години на період Різдва, коли люди ходитимуть колядувати та щедрувати, - зазначив Сергій Надал. 

Також міський голова вкотре нагадує тернополянам, що у Тернополі заборонені усі піротехнічні засоби до моменту припинення та скасування воєнного стану.

Прошу всіх віднестися до цього з розумінням. Ми живемо в умовах постійної небезпеки. Для багатьох людей використання піротехніки завдасть додаткове психічне навантаження. Будь-які вибухи сприймаються негативно. Крім того, в місті постійно працюють правоохоронці і військові, їх не потрібно відволікати на дурниці, - зазначає Сергій Надал.

Крім того, місто в період новорічно-різдвяних свят не матиме традиційних вихідних.

Хочу нагадати, що ми живемо під час війни. Таке питання, як вихідні -  взагалі не передбачене. Про це вже будемо говорити після перемоги. А період різдвяно-новорічних свят буде напружений, адже потрібно забезпечити повноцінне життя міста та благоустрій, - зауважив міський голова міста.

Громадський транспорт 31 грудня та 1 січня працюватиме за звичним графіком вихідного дня.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео