Ростислав Фук

Чи буде Новий рік зі світлом: прогнози міністра енергетики

Росіяни прив'язуються до певних дат. І, можливо, Новий рік – це одна з таких дат, коли вони спробують максимально завдати шкоди нашій енергосистемі, припускає міністр

За відсутності нових пошкоджень українці зможуть зустріти Новий 2023 рік зі світлом. Про це в ефірі національного телемарафону новин заявив міністр енергетики України Герман Галущенко, пише Українська Правда.

За його словами, поки немає обстрілів, фахівці намагаються зменшити дефіцит в енергосистемі, збільшивши виробництво електроенергії. Також збільшується можливість передавати електроенергію від генерації до споживання.  

Різдво українці зустрічали зі світлом, але міністр енергетики поки не може сказати, чи вдасться це в новорічну ніч.

Є таке відчуття, що насправді вони (росіяни – ред.) не відмовилися від того, щоб далі обстрілювати нашу енергосистему. Вони прив'язуються до певних дат. І, можливо, Новий рік – це одна з таких дат, коли вони спробують максимально завдати шкоди нашій енергосистемі. Але ситуація полягає в тому, що важко щось планувати, – каже Галущенко.

Міністр покладає надії на Збройні сили України й зазначає, що під час останніх обстрілів вони досить ефективно захищали українське небо. Він сподівається, що навіть якщо будуть влучання, то енергетики будуть швидко відновлювати систему.  

Галущенко розраховує, що й Новий рік українці зможуть зустріти з електрикою. 

Уся енергетична галузь сьогодні працює 24/7. І результати цієї роботи можна побачити в кожній годині. Ми моніторимо ситуацію цілодобово, працюють енергетики, працюють штаби, – розповів міністр.

Читайте також: «Ворог спробує зробити останні дні року темними і складними», - президент

Фото стокове

Вибір читачів за тиждень

Відео