Ростислав Фук

На Тернопільщині на колінах зустріли тіло Героя, який загинув на «Азовсталі» (фото)

У Даниїла Сафонова залишились дружина, син, батьки, сестра, два брати та дідусь

На колінах, з лампадками та молитвою зустріли теребовлянці домовину з тілом патрульного поліцейського Даниїла Сафонова, який загинув 2 травня під час виконання бойового завдання у зоні заводу «Азовсталь» у Маріуполі. Про це повідомили на сторінці Теребовлянської міської ради.

Церемонію поховання провели в Теребовлі, куди з Донецька ще у 2014 році переїхала рідна сестра Даниїла Ольга Мацала.

Попрощатись із Героєм прийшли рідні, побратими, друзі, колеги-поліцейські, та небайдужі мешканці Теребовлянської громади. Службу відправили у церкві Святого Миколая та поховали на місцевому кладовищі.

Даниїл Сафонов родом із Донецька. Народився 23 жовтня 1993 року. Коли на Донбас у 2014 році прийшла війна, переїхав до бабусі в Маріуполь. Одружився, в нього народився син. Згодом переїхав у Теребовлю.

Тернопільщина стала для нього другою домівкою, він підписав контракт з 44 бригадою. У 2019 році після закінчення контракту повернувся в Маріуполь, вступив до лав патрульної поліції.

Із початком повномасштабного наступу росії на Україну боронив Маріуполь від ворогів. У квітні передислокувався зі своїми побратимами до заводу «Азовсталь».

У Даниїла Сафонова залишились дружина, син, батьки, сестра, два брати та дідусь.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Даниїла Сафонова з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Нагадаємо, 20 червня Тернопільщина попрощалася з Героєм Русланом Романцем.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео