Ростислав Фук

На Тернопільщині п’яний водій пропонував хабаря поліцейським

Чоловікові загрожує до чотирьох років позбавлення волі

10 тисяч гривень пропонував на Шумщині нетверезий водій поліцейським за те, щоби ті не складали на нього адмінпротокол. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Повідомлення про правопорушення надійшло на лінію 102 від інспектора сектору реагування патрульної поліції відділення поліції у Шумську Кременецького району. Місцевий житель, котрого зупинили за порушення правил дорожнього руху і виявили, що він перебуває у стані алкогольного сп’яніння, намагався відкупитися від адміністративної відповідальності.

Як з’ясувалося, поліцейські попереджали порушника про кримінальну відповідальність за надання неправомірної вигоди, проте той не реагував, а кинув у багажник службового автомобіля 10 тисяч гривень. Патрульні повідомили про факт корупційного діяння керівництво та на лінію 102. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

Відомості за даним фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України - надання неправомірної вигоди службовій особі. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк. Адміністративний протокол за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння – стаття 130 КУпАП на шумчанина теж складено.

Фото Патрульної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео