Ростислав Фук

На Тернопільщині п’яний водій пропонував хабаря поліцейським

Чоловікові загрожує ув'язнення строком до чотирьох років

Гроші

2000 гривень пропонував 19-річний житель Підволочиської громади поліцейським, аби вони не складали на нього адмінпротокол за керування в нетверезому стані. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Правоохоронці зупинили автомобіль «ВАЗ-21099» через порушення правил дорожнього руху. За кермом перебував 19-річний житель Підволочиської громади. Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Це підтвердив огляд, який він пройшов на місці зупинки.

Аби уникнути адміністративної відповідальності, хлопець запропонував поліцейським 2000 гривень. Поліцейські викликали на місце події слідчо-оперативну групу, яка задокументувала правопорушення.

За пропозицію хабаря службовій особі, відповідно до частини 1 статті 369 Кримінального кодексу України, слідчі розпочали кримінальне провадження. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Також щодо порушника за керування транспортним засобом у нетверезому стані поліцейські склали протокол за статтею 130 КУпАП.

Читайте також: У Тернополі виявили нетверезого водія з, ймовірно, наркотиками

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео