Ростислав Фук

На Тернопільщині п’яний водій пропонував хабаря поліцейським

Чоловікові загрожує до 4 років позбавлення волі

За 10 тисяч гривень 21-річний житель Скалатської громади хотів уникнути адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Під час патрулювання патрульні зупинили легковий автомобіль за порушення правил дорожнього руху. При спілкуванні водій мав ознаки алкогольного сп'яніння, однак від проходження освідування відмовився. За нескладання адміністративних матеріалів чоловік запропонував інспекторам хабаря у розмірі 10000 гривень. Факт пропозиції хабаря задокументували оперативники.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 4 років позбавлення волі.

Також поліцейські склали на водія протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Фото стокове

Вибір читачів за тиждень

Відео