Ростислав Фук

На Тернопільщині п’яний водій вчинив ДТП і пропонував хабаря поліцейським

Факт пропозиції хабаря задокументувала слідчо-оперативна група, яку викликали на місце події

Інформація про ДТП в селі Горинка надійшла до кременецьких правоохоронців 8 серпня, близько 23 години, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

На місці події патрульні встановили, що водій автомобіля «ВАЗ-2104» не дотримався дистанції та в’їхав в автомобіль «Chevrolet», що рухався попереду. Обійшлося без потерпілих, механічних ушкоджень зазнали лише машини.

Спілкуючись із водієм-порушником, правоохоронці помітили, що він нетверезий та запропонували йому пройти огляд на стан сп’яніння. Проте чоловік відмовився та став пропонувати поліцейським спочатку 3000, а потім 5000 гривень.

Факт пропозиції хабаря задокументувала слідчо-оперативна група, яку викликали на місце події поліцейські.

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 4 років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

Також поліцейські склали адмінпротоколи на водія за статтею 124 (порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) та статтею 130 (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Читайте також: ДТП на Тернопільщині: 20-річну водійку затиснуло у понівеченому авто

Фото поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео