Анастасія Кисіль

На Тернопільщині переселенцям безкоштовно лікують зуби

Також безкоштовні стоматологічні процедури надають учасникам бойових дій та членам їхніх сімей

Учасників бойових дій, членів їхніх сімей, а також вимушених переселенців безкоштовно лікують у Чортківській міській стоматологічній поліклініці. Безкоштовні послуги вже отримали 202 людини. Про це повідомили у Чортківській міській раді. 

Пацієнтам безкоштовно лікували карієс (85 випадків), пульпіт (103), періодонтит (65), видалення зубів (39), - йдеться у дописі.

Вартість медикаментів та медичних матеріалів для процедур пільговим категоріям людей компенсовують із бюджету Чортківської громади. Загалом  цьогоріч на це виділили вже 50 тисяч гривень. 

Зауважимо, що лікарі-стоматологи за надані стоматологічні послуги учасникам бойових дій, членам їхніх сімей та вимушеним переселенцям не отримують коштів, тобто працюють виключно на волонтерських засадах. Адже заробітну плату працівникам стоматполіклініки не платить ні міська рада, ні Національна служба здоров’я України. Стоматологи, надаючи платні послуги, зароблять і собі на зарплату, і  медичним сестрам, і загалом на утримання установи, - пише Чортківська міська рада.

За їх словами, середня вартість пролікованих випадків у Чортківській стоматологічній поліклініці становить 171,20 грн. Водночас вартість аналогічної роботи у приватних клініках значно перевищує 400 грн.

Стоматологічна поліклініка функціонує в окремому приміщенні поблизу Центру первинної медико-санітарної допомоги, що по вул. Д.Пігути у Чорткові. 

 

Фото Чортківської міської ради 

Вибір читачів за тиждень

Відео