На Тернопільщині підписали два меморандуми про взаєморозуміння і співпрацю

Меморандуми підписані терміном на 10 років

Підписання меморандумів про взаєморозуміння і співпрацю відбулося 28 червня у Тернопільській обласній раді. Про це повідомив перший заступник голови обласної ради Володимир Болєщук.

Перший – укладено між Тернопільською обласною радою, Теребовлянським фаховим коледжем культури і мистецтв та Тернопільською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України.

Другий – укладено між Тернопільською обласною радою, Тернопільською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України та Петриківським обласним геріатричним пансіонатом.

Метою Меморандумів є співпраця в створенні та реалізації на території Теребовлянського фахового коледжу культури і мистецтв та Петриківського обласного геріатричного пансіонату спільних проєктів для допомоги та підтримки вразливих категорій населення.

У кожному із закладів буде створено «Безпечний простір», який має на меті надати необхідну психосоціальну підтримку для дорослих. Така допомога надається групам або індивідуально. Для груп проводитимуться заходи у форматі підтримки, занять з елементами творчості, ігор, психоедукаційних сесій, заходів з метою соціальної згуртованості тощо.

Дані заходи допоможуть підвищити стійкість людей, знизити рівень стресу, зняти емоційну напругу та навчити, як можна самому потурбуватися про себе і своїх близьких. Між комунальними закладами Тернопільської обласної ради та Тернопільською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України триває плідна співпраця. Впроваджуються пілотні проєкти з проведення реконструкції приміщень під розміщення ВПО для довготривалого проживання. Так, у новому відділенні Петриківського обласного геріатричного пансіонату, яке відремонтовано за фінансової підтримки Швейцарського Червоного Хреста, уже проживають внутрішньо переміщені мешканці пансіонату, – йдеться в повідомленні.

Меморандуми про взаєморозуміння та співпрацю підписані терміном на 10 років.

Фото Володимира Болєщука

 

Вибір читачів за тиждень

Відео