Ростислав Фук

На Тернопільщині стартував лавандовий сезон: де шукати поля (фото)

Міні-Прованс можна знайти всього за 18 кілометрів від Тернополя - у Зарубинцях на Збаражчині, а також у Деренівці Теребовлянської громади, Переволоці на Бучаччині

На Тернопільщині починають цвісти лавандові поля і вже скоро вони тішитимуть фотографів, моделей та туристів. Насолоджуватися красою «фіолетового моря» можна буде орієнтовно до 6 серпня.

На Тернопільщині лавандові поля є у Зарубинцях неподалік Збаража, у Деренівці на Теребовлянщині, у Переволоці, що за 7 км від Бучача. 

У Зарубинцях лавандове поле Kvitka Ross буде відчинене для відвідування без запису і бронювання щодня без вихідних з 9 до 22 години. Вхідний квиток на поле 100 грн для дорослих і дітей старше 10 років, 50 грн для дітей до 10 років.

Відвідувачам пропонують безліч фотозон у лаванді, етнозона. Альтанка та аксесуари, - усе входить у вартість квитка. Також ви можете придбати лавандовий і трав'яний чай, лавандові лялі, ароматні саше, суху лаванду і свіжий зріз та саджанці багаторічних квітів й лаванди, - пишуть на сторінці Kvitka Ross.

Детальніше про ціни і бронювання фотосесій можна дізнатися на фейсбук-сторінці поля Kvitka Ross. До слова, на цьому полі, яке заснувала квітникарка Оксана Федчишин, є ще дуже багато інших квітів. 

У Деренівці відвідувати лавандове поле можна без попереднього бронювання у будні з 9.00 до 18.00, у вихідні з 9:00 до 22:00. Вхід - 100 грн з дорослих, діти до 12 років - безкоштовно. Інформацію про вартість фотосесій і правила відвідування шукайте на інстаграм-сторінці засновників поля. Відвідувачам тут пропонують користування аксесуарами, які входять у плату за вхід - це гойдалки, гамаки, капелюхи, пледи, корзини. А також перебування в зоні відпоичнку, на терасі, влаштування пікніка на газоні. За додаткову оплату пропонують вінки з квітів, чай, каву, лимонад, круасани, свіжу лаванду і саджанці. 

Лаванда у Деренівці

Маленький Прованс можна знайти і у Переволоці на Бучаччині. На полі працюють професійні фотографи. Власники поля вже опублікували у соцмережах перші світлини.

 

Фото: Kvitka Ross, Balkon_de, Володимир Юриста

Вибір читачів за тиждень

Відео