Ростислав Фук

На Тернопільщині створили карту спеціально визначених місць для риболовлі

Громадян закликають бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства

Рибний_ставок

В області встановили період природного відтворення (нересту) водних біоресурсів у рибогосподарських об’єктах. Про це повідомили в Управлінні  Державного агентства меліорації та рибного господарства у Тернопільській області.

Згідно з наказом, період нересту встановлюється в такі терміни:

-         на водосховищах і ставках з 11 квітня по 20 червня 2022 року (включно);

-         в корінних водах річки Дністер разом з притоками всіх порядків з 11 квітня по 20 червня 2022 року (включно);

-         в корінних водах інших річок з 11 квітня по 30 травня 2022 року (включно).

Тернопільський рибоохоронний патруль створив також карту спеціально визначених місць для задоволення потреб рибалок.

Під час весняно-літньої нерестової заборони:

ЗАБОРОНЕНО використання плавзасобів (човнів) у визначених місцях нересту, промислове рибальство, здійснення підводного полювання, проведення змагань зі спортивного рибальства, а також днопоглиблювальних, вибухових та інших робіт;

ДОЗВОЛЕНО аматорський вилов, до 3 кг. риби на одну особу однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега у місцях визначених у переліку.

Враховуючи ситуацію в країні та ведення воєнних дій на території держави, Тернопільський рибоохоронний патруль продовжує виконувати свої прямі обов’язки, щодо охорони водних біоресурсів на водних об’єктах області. Від того, наскільки успішно та вдало пройде нерест залежить чисельність риби у наших водоймах. Вважаємо, що будь які браконьєрські або протиправні дії чи отримання прибутку від незаконно здобутих водних біоресурсів – не припустимо! Також Держрибагентство продовжує активно працювати, закликає до єдності в боротьбі та захисту нашої країни. Пам'ятаймо, що від наших спільних дій залежить майбутнє України, – кажуть у відомстві.

Громадян закликають бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо Ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на цілодобову «гарячу лінію» Тернопільського рибоохоронного патруля: (0352) 27 - 70 – 34 та (097) 427- 85- 95.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео