Тамара Коблик

На Тернопільщині судитимуть «ексвиконувача обов’язків міністра охорони здоров'я «днр»

Чоловіку загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з можливою конфіскацією майна

Тернопільська обласна прокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом здійснення колабораційної діяльності 47-річним жителем Донеччини. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

У ході розслідування встановили, що зрадник з березня до липня 2022 року займав посаду так званого виконуючого обов’язки міністра, а з 2 липня 2022 року по даний час – першого заступника міністра «Министерства здравоохранения Донецкой народной республики».

Займаючи вказані посади злочинець виконуючи вказівки і розпорядження представників окупаційної адміністрації російської федерації в окупованій Донецькій області, бажаючи проявити себе та довести свою лояльність і відданість окупаційній владі, безпосередньо брав участь у реалізації політики держави-агресора в галузі охорони здоров’я; розв'язував питання щодо надання допомоги військовослужбовцям рф; підшуковував, спонукав та залучав до співпраці з окупаційною владою місцевих жителів та випускників медичних закладів освіти; організовував і брав безпосередню участь у численних пропагандистських масових заходах, направлених на підтримання та розповсюдження окупаційної влади.

На даний час обвинувальний акт за ч. 5 ст. 111-1 КК України стосовно колаборанта прокуратура затвердила та спрямувала до суду.

Йому загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з можливою конфіскацією майна.

Нагадаємо, за державну зраду судитимуть працівницю податкової.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео