Ростислав Фук

На Тернопільщині судитимуть підозрюваних у підпільній заготовці тютюну

Фігурантам загрожує до шести років позбавлення волі

Понад тисячу кілограм тютюнової сировини загальною вартістю 300 тисяч гривень вилучили під час обушків правоохоронці в Мельнице-Подільській громаді. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Нагадаємо, за словами правоохоронців, підпільний бізнес організував 33-річний місцевий житель. У спільники взяв трьох своїх знайомих. Оскільки жодних дозволів та ліцензій на заготівлю тютюнових виробів вони не мали, то займалися цим підпільно.

Сировину закуповували у жителів Тернопільської області. Зберігали тютюн у приміщенні, яке належало одному із «підприємців». Ініціатор справи закупив усе необхідне обладнання і разом зі спільниками сировину висушував та подрібнював. Продавали підакцизну продукцію через інтернет, – йдеться в повідомленні.

Організатору оголосили підозру відповідно до частини 3 статті 27, чатини 3 статті 28, частин 1,2 статті 204 (незаконному придбанні з метою збуту, транспортуванні та зберіганні з цією метою, а також збуті незаконно виготовленого тютюну, вчинене організованою групою) та частини 1 статті 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом). 

Його спільникам - ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 28, ч. 1,2 ст. 204 (незаконне придбання з метою збуту, транспортування та зберігання з цією метою, а також збут незаконно виготовленого тютюну, вчинене організованою групою). 

Підозрюваним загрожує до шести років позбавлення волі. Слідчі ГУНП в Тернопільській області, зібравши достатньо доказів, завершили кримінальне провадження та скерували справу до суду. Процесуальне керівництво здійснювала Тернопільська обласна прокуратура.

Фото, відео Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео