Ростислав Фук

На Тернопільщині судитимуть жительку Херсонщини, підозрювану у підтримці держави-агресорки

Згідно з даними слідства, громадянка України у травні 2022 року добровільно погодилися на співпрацю з окупаційною владою

Тернопільські прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо жительки міста Гола Пристань Херсонської області, обвинуваченої у підтримці рішень держави-агресорки та її окупаційної адміністрації. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, громадянка України у травні 2022 року добровільно погодилися на співпрацю з окупаційною владою на території Херсонської області.

Обвинувачена обійняла посаду начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту т.зв. «Военно-гражданской администрации Голопристанской городской территориальной громады», – йдеться в повідомленні.

У червні-серпні 2022 року вона організувала ряд масових зібрань працівників закладів освіти з метою переконання останніх у підтримці рішень та дій держави-агресора у сфері освіти та науки.

Жінка залякувала педагогів освітніх установ, наполягаючи на співпраці з державою-агресоркою та окупаційною адміністрацією Херсонської області. Також вона взяла участь в організації і проведенні так званих загальноросійских акцій «Письмо солдату», «Сад памяти», спрямованих на дискредитацію державної влади України, возвеличення окупаційних військ рф, лояльне ставлення до окупантів, – кажуть прокурори.

Підозрюваній інкримінують частину 1 статті 111-2 Кримінального кодексу України. Завершено спеціальне досудове розслідування, що здійснювали слідчі УСБУ в Тернопільській області.

За даними слідства, громадянка України у травні 2022 року добровільно погодилися на співпрацю з окупаційною владою

Фото Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео