Ростислав Фук

На Тернопільщині утилізують 17 тонн пестицидів, що неналежно зберігали на складах

Залишки пестицидів зберігалися на території п’яти громад області

Тернопільські прокурори в рамках досудових розслідувань кримінальних проваджень спільно з управлінням екології та природних ресурсів Тернопільської ОВА організували вивезення спеціальним підприємством залишків пестицидів, які створювали загрозу забруднення довкілля. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Нагадаємо, під процесуальним керівництвом Теребовлянської та Кременецької окружних прокуратур розпочато досудове розслідування за фактом неналежного зберігання пестицидів, що загрожувало забрудненням земель відходами, шкідливими для навколишнього природного середовища (частина 1 статті 239 Кримінального кодексу України).

Залишки пестицидів зберігались на складах Гусятинської, Борсуківської, Скориківської, Золотниківської та Шумської громад у незадовільних умовах, що не відповідали санітарним та природоохоронним нормам, – йдеться в повідомленні.

Майже 17 тонн небезпечних хімікатів упакували та вивезли спеціалізованим підприємством для подальшої утилізації у встановленому порядку. Відтак вирішено одну з екологічних проблем регіону.

Фото Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео