Тамара Коблик

На Тернопільщині відкрили меморіальну дошку видатному режисеру та актору Оресту Савці (фото)

Завдяки невтомній праці та таланту Ореста Савки Копичинецький народний драмтеатр імені Богдана Лепкого здобув всеукраїнське визнання, а Копичинці стали відомим культурним центром

Вчора, 16 червня, у Копичинцях відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки видатному українському режисеру, актору та громадському діячеві Оресту Івановичу Савці. Про це повідомили на сторінці Копичинецької міської ради у фейсбуці.

Орест Іванович народився 10 березня 1939 року в селі Крогулець. Після здобуття вищої освіти розпочав свою творчу діяльність у Тернопільському обласному драмтеатрі.

Більшість свого життя, понад 40 років, Орест Савка присвятив нашому місту. Він був незмінним режисером Копичинецького народного драмтеатру імені Богдана Лепкого, зумівши перетворити його на справжню перлину українського театрального мистецтва, - йдеться у повідомленні. - Завдяки його невтомній праці та таланту театр здобув всеукраїнське визнання, а Копичинці стали відомим культурним центром.

Орест Савка також є засновником Копичинецького музею театрального мистецтва Тернопільщини, який сьогодні радо відвідують численні екскурсії.

У книзі «Від снігів до спілих вишень», написаній його дружиною Іриною Савкою, згадується, що для Ореста Івановича Копичинецький театр був справою всього життя.

На урочистому відкритті меморіальної дошки були присутні рідні, близькі, а також місцеві жителі, котрі особисто знали режисера.

Донька Мар'яна Савка поділилася зворушливими спогадами про свого батька, підкресливши його щиру любов до театру та безмежну відданість своїй справі.

Нагадаємо, відійшов у засвіти наш відомий краянин – актор, режисер, сценарист, громадський діяч Орест Савка у червні 2022 року.



Фото зі сторінки Копичинецької міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео