Ростислав Фук

На Тернопільщині відкрили ще одну поліцейську станцію (фото, відео)

Раніше до найближчого відділу поліції жителям громади доводилося долати відстань у 25 кілометрів

Нова поліцейська станція запрацювала у Великобірківській громаді 29 травня. Про це повідомили у відділі комунікації поліції області.

Мешканці Великих Бірок, а також трьох навколишніх сіл, а це понад 6 тисяч людей, відтепер матимуть можливість будь-коли звернутися за допомогою до свого поліцейського офіцера громади. Потреба у функціонуванні поліцейської станції у селищі Великі Бірки була давно, адже до найближчого відділу поліції, який знаходиться у місті Збараж, людям доводилося долати відстань у 25 кілометрів.

Поліцейський офіцер громади - одна із найуспішніших реформ Національної поліції, - каже начальник ГУНП в Тернопільській області Сергій Зюбаненко. - Ви отримуєте свого офіцера, помічника, який надаватиме вам якісні поліцейські послуги, який буде не лише виконувати свою роботу, але й стане для вас помічником.

На станції працюватиме поліцейський офіцер громади Володимир Козловський. Роботи, каже правоохоронець, вистачатиме, але він впевнений, що впорається з усім.

Зазвичай люди звертаються з проблемами вчинення домашнього насильства, зі спірними питаннями між сусідами та іншими проблемами щодо правопорушень та облаштування доброустрою, - розповідає Володимир Козловський. – Також ми реагуємо на заходи безпеки дорожнього руху, виявляємо адмінправопорушення, беремо участь в житті шкільних закладів.

Володимир Козловський

Основне завдання поліцейського офіцера громади – знаходити спільну мову з людьми, попереджати та запобігати вчиненню правопорушень. Дуже важливо, аби на будь-який тривожний дзвінок чи звернення громадян була оперативна та професійна допомога.

Відкриття поліцейської станції - це безпека Великобірківських громадян, а офіцер громади має чітко розуміти та знати територію, знати жителів громади та розуміти їхні проблеми. Наша селищна рада доклала максимум зусиль, щоб відкрити станцію для роботи офіцера громади, - звернувся до місцевих жителів їхній голова Володимир Ковч.

Нагадаємо, Тернопільщина стала першою, де з ініціативи керівництва поліції та за підтримки місцевих громад почали створюватися поліцейські станції. Сьогодні їх в області уже 44.

Фото, відео поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео