Тамара Коблик

На Тернопільщині відкриють жіночий монастир ПЦУ

Доєднатися до монастиря може будь-хто з охочих

У Підволочиську на Тернопільщині відкриють жіночий монастир Православної церкви України. Таке рішення прийняв Священний синод ПЦУ. Про це повідомив Суспільному митрополит Тернопільський і Кременецький ПЦУ Нестор.

Священний синод ПЦУ на своєму останньому засіданні на початку лютого прийняв рішення про те, що надається благословення для відкриття жіночого монастиря Тернопільської єпархії під іменем святої Великомучениці Варвари. Цей монастир планують збудувати в місті Підволочиськ. Там зараз будують приміщення, є ігуменя майбутнього монастиря, яка займається безпосередньо організацією. Сподіваюся, що найближчим часом там почнеться черниче життя.

За словами митрополита, доєднатися до монастиря може будь-хто з охочих.

Стає послушницею, не складаючи жодних обітниць, живе черниче життя, разом з сестрами ходить на всі богослужіння, працює, несе послух. Людина може покинути монастир, якщо зрозуміла, що таке життя не для неї. Коли послушниця вважає себе готовою та ігуменя монастиря схвалює це рішення, тоді вже пропонують прийняти постриг. Складаються обітниці і людина повинна дотримуватися їх все своє життя. Тоді стає повноцінною монахинею.

Нагадаємо, під час засідання Синоду Української Православної Церкви 2 лютого встановили дати важливих релігійних та державних свят, призначили керівників єпархій та обговорили питання спорудження нових монастирів ПЦУ

Читайте також: На кафедральному соборі ПЦУ в Тернополі встановили купол

Фото ПЦУ

Вибір читачів за тиждень

Відео