Ростислав Фук

На Тернопільщині викрили плантації конопель, які вирощували в теплицях (фото, відео)

У підозрюваного вилучили наркотичних речовин на понад 5 мільйонів гривень

Плантації конопель, які вирощували у теплицях, та 60 кілограмів марихуани виявили правоохоронці на території одного із домогосподарств Заліщицької громади. «Незаконний бізнес» організував житель Херсонської області, котрий переїхав на Тернопільщину у зв’язку з воєнними діями, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Заліщицькі правоохоронці отримали оперативну інформацію про те, що житель однієї із громад вирощує та зберігає наркотичні речовини. У ході санкціонованого обшуку поліцейські виявили на приватній території, де проживає 42-річний чоловік, три спеціально облаштовані теплиці для культивування конопель. Звідти вилучили майже 500 рослин.

У двох господарських приміщеннях знайшли висушену марихуану загальною вагою понад 60 кілограмів. Речові докази поліцейські направили на експертизу.

Загальна вартість вилученої продукції на чорному ринку становить понад 5 мільйонів гривень.

Як з’ясувалося, незаконний бізнес організував уродженець Херсонської області. Чоловік більше року тому переїхав на Тернопільщину та орендував житло у знайомої в одному із сіл Чортківського району. Тут без діла не став сидіти та вирішив займатися вирощуванням конопель. Через інтернет замовив різні сорти наркотичного насіння та обладнав три теплиці для їх культивування. Місцевим розповідав, що вирощує помідори. Загальна площа плантацій становила майже 30 соток. Для зібраного урожаю зловмисник також облаштував спеціальні приміщення, де рослини ретельно висушував та подрібнював, – кажуть поліцейські.

Зі слів фігуранта, він вирощував рослини для медичного використання. Правоохоронці встановлюють можливі канали збуту марихуани зловмисником, а також коло осіб, причетних до незаконного культивування рослин.

Триває розслідування кримінального провадження, розпочатого за частиною 2 статті 310 (посів або вирощування конопель), та за частиною 3 статті 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин) Кримінального кодексу України. Згідно з санкціями інкримінованих злочинів, зловмисникові загрожує до восьми років ув’язнення.

Фото, відео Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео