Ростислав Фук

На Тернопільщині вимагають усунути перешкоди в користуванні землею заказника вартістю мільярд гривень

Господарським судом Тернопільської області відкрито провадження у справі

Кременецькою окружною прокуратурою подано позов до суду в інтересах держави про усунення перешкод Кременецькій міській раді у здійсненні права користування і розпорядження спірною земельною ділянкою площею понад 23 га вартістю понад 1 млрд грн, що знаходиться в межах ботанічного заказника місцевого значення «Мала Андруга». Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Прокуратура вимагає визнати незаконним та скасувати розпорядження Кременецької РДА, державну реєстрацію вищевказаної земельної ділянки та припинити право власності на неї, як на землю сільськогосподарського призначення, – йдеться в повідомленні.

Ботанічний заказник місцевого значення «Мала Андруга» створений з метою збереження у природному стані лучно-болотної рослинності, умов відтворення рідкісних рослин, занесених до Червоної книги України, а також багатого ентомологічного комплексу.

Оскільки відповідно до положення про ботанічний заказник на його території забороняється будь-яка діяльність, що загрожує збереженню природного комплексу, прокуратура подала позов до суду.

Господарським судом Тернопільської області відкрито провадження у справі.

Фото Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео