Ростислав Фук

На Тернопільщині виявили незаконну вирубку дерев на суму понад 330 тисяч гривень

За усіма порушеннями селищній раді направили претензію для добровільного відшкодування збитків

Незаконну вирубку дерев на суму збитків понад 330 тис. грн виявлено у лісових насадженнях Гусятинської громади. Про це повідомили у Державній екологічній інспекції Тернопільської області.

Так, у лісових насадженнях на землях запасу Постолівського старостинського округу зафіксовано факт незаконного вирубування 14 дерев. Розмір шкоди, заподіяної лісу незаконною рубкою дерев, склав понад 85 тис. грн.

Ще 27 пнів незаконно зрубаних дерев зафіксували у лісових урочищах на території Самолусківського старостинського округу. Розмір шкоди склав понад 147 тис. грн.

Подібне правопорушення виявили і на землях запасу Городницького старостинського округу. Тут встановлено факт незаконної рубки 15 дерев на 97 тис. грн.

За усіма виявленими порушеннями Гусятинській селищній раді направлено претензію для добровільного відшкодування збитків, завданих лісовому фонду на загальну суму 330 тис. грн.

Принагідно повідомляємо, що відповідно до вимог ст. 33 «Повноваження сільських, селищних, міських рад у сфері лісових відносин» Лісового кодексу України, до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належить забезпечення охорони, захисту, відтворення, підвищення продуктивності лісових насаджень, посилення їх корисних властивостей, підвищення родючості ґрунтів, дотримання правил і норм використання лісових ресурсів у межах лісів комунальної власності. Крім того, згідно з вимогами ст. 107 цього кодексу, шкода, заподіяна лісу, не наданому в користування, у разі невстановлення осіб, винних у заподіянні шкоди, відшкодовується органом місцевого самоврядування, у межах території якого знаходиться ліс, – йдеться в повідомленні.

Фото Державної екологічної інспекції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео