Тамара Коблик

На Тернопільщині вшанували загиблого Героя дошкою пам'яті (фото)

Василь Кучмай повернувся з-за кордону, щоб боронити рідну Україну. Загинув 8 липня цього року

На Тернопільщині відкрили дошку пам’яті військовослужбовцю Національної гвардії який віддав життя за Україну під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку солдату Кучмай Василю. Облаштували її на будівлі школи, де навчався випускник-герой. Про це розповіли на сторінці Навчального центру Національної гвардії України у фейсбуці.

Доля Василя Кучмая склалася так, що в 2009 році Василь виїхав до Великої Британії після чого 2017 році переїхав на постійне проживання до Сполучених Штатів Америки (Чикаго). Проте з початком повномасштабного вторгнення уже 28.02.2022 був в аеропорту з квитком на літак в Україну.

З перших днів по прибутті до дому записався в місцеву ТРО, прийняв військову присягу у Навчальному центрі після чого відбув на захист України в лавах Національної гвардії України.

Маючи вірних друзів у Чикаго паралельно займався волонтерством. Один з останніх придбань на підрозділ був дрон (Mavic), пульт управління, і 9 дронів камікадзе зі скидом.

8 липня 2023 року під населеним пунктом Мала Токмачка Запорізької області захищаючи Батьківщину героїчно загинув.

Василь віддав своє життя за свободу та незалежність України. Він був щирою людиною і справжнім військовим. Ми хочемо, щоб наступні покоління дивлячись на цю меморіальну дошку памʼятали про його героїчний вчинок, – наголосила директор Залозецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Наталія Степанівна.

На урочистому відкритті дошки були присутні громада, учні школи, рідні, друзі та військові побратими. Присутні на заході вшанували пам’ять загиблого хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки.

Фото зі сторінки Навчального центру Національної гвардії України у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео