Тамара Коблик

На фасаді гімназії на Тернопільщині встановили пам'ятні дошки Героям-випускникам (фото)

22-річний Андрій Рольський та 40-річний Богдан Вавринкович загинули, захищаючи Україну

Дві меморіальні дошки на честь захисників Богдана Вавринковича та Андрія Рольського відкрили  6 грудня, у День Збройних Сил України, у Кретівцях на Збаражчині. Освятив пам'ятні таблиці місцевий парох Андрій Парастюк. Про це повідомили на сторінці Збаразької міської ради у фейсбуці.

Фасад Кретівської гімназії імені Петра Сороки віднині зустрічатиме учнів та вчителів поглядами Героїв, які віддали свої життя за незалежну і вільну Українську державу. Таблиці щодня нагадуватимуть про надзвичайно високу ціну, яку платимо за перемогу над агресором, - йдеться у повідомленні.

Колишні учні освітнього закладу - 22-річний Андрій та 40-річний Богдан були правдивими  патріотами, відповідальними чесними людьми, які любили свою школу, своє рідне село, близьких та друзів.

Неможливо сьогодні підібрати слова розради для батьків цих молодих людей, для дружини та доньок Богдана, - відзначив під час поминального мітингу заступник Збаразького міського голови Володимир Богайчук, - я низько вклоняюсь їм та іншим родинам, чиїх рідних забрала ця жорстока війна. Наші герої вчинили найвищий подвиг, подвиг любові - віддали свої життя за ближніх своїх, за усіх нас.

Фото зі сторінки Збаразької міської ради у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео