Тамара Коблик

На Тернопільщині встановили пам'ятник відомому спортсмену, який загинув у ДТП (фото)

Вдова Світлана Пушкар допомагала скульптору корегувати риси обличчя чоловіка

На могилі легендарного спортсмена-армреслера Андрія Пушкаря з Тернопільщини встановили пам’ятник. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив скульптор Володимир Журавель.

Друзі, на днях завершив роботу над пам’ятником видатному українському спортсмену-рукоборцю, тренеру, заслуженому майстру спорту України, багаторазовому чемпіону України, Європи та світу, Андрію Пушкарю, - йдеться у повідомленні.

Вдова Світлана Пушкар допомагала скульптору корегувати риси обличчя чоловіка.

Виготовлення скульптури було надзвичайно тяжким. Я опинилася одна у втраті і там, де потрібно було працювати над схожістю. Парадоксально, але я не маю фото у великих, необхідних для тієї роботи, розмірах. І не змогла їх, на жаль, отримати, - написала Світлана Пушкар. - Корегувати на глині вигини брів, ліній волосся, очей чи підборіддя дорогої людини, довелося разом із скульптором. Боляче було спускатися в провалля втрати, коли, здавалося б, йшла на поверхню.

Нагадаємо, Андрій Пушкар народився 6 серпня 1985 року. Український спортсмен-рукоборець, тренер, заслужений майстер спорту України, багаторазовий чемпіон України, Європи та світу Андрій Пушкар. Всього він 15 разів був чемпіоном світу, 16 разів – чемпіоном Європи, 7 разів вигравав кубок світу серед професіоналів… В Україні завоював близько 200 медалей з різних турнірів, а з усього світу — з понад 30 країн. Загинув у результаті ДТП 14 листопада 2018 року.

Фото зі сторінки Володимира Журавля у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео