Анастасія Кисіль

На Тернопільщині вже вручили 1200 повісток порушникам комендантської години: є і жінка

Якщо, приміром, водій уночі їде на залізничний вокзал забрати з потяга когось із родичів, - це не заборонено. У такому випадку його супроводжуватиме поліція 

На Тернопільщині порушникам комендантської години вручають повістки. За час воєнного стану вже роздали близько 1 200 таких повісток. Жінки - не виняток. Про це розповів на брифінгу 5 липня голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш. 

На сьогодні в нас є “акція”: сходив на вулицю у комендантську годину - пішов у армію.  Близько 1 200 повісток вже передано людям, які порушили комендантську годину. У тому числі є жінка, яка була здивована, що їй вручили повістку, - каже він.

Якщо перебуваєте на вулиці після 23.00, патруль може зупинити вас, перевірити документи, запросити у відділення поліції і вручити вам запрошення у військкомат для уточнення ваших даних, додає очільник області.

Нагадаємо, у травні в парламенті було зареєстровано законопроєкт «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження адміністративної відповідальності за порушення встановлених обмежень в умовах дії воєнного стану». Ним передбачено попередження або штраф за порушення комендантської години. Очільник Тернопільської області каже, якщо цей закон буде прийнятий, відповідно, патрулі, які зараз патрулюють місто та область, вручатимуть порушникам адмінпротоколи й останні платитимуть штраф. 

Але повістки також не будуть скасовувати. Частина з тих людей, які отримали повістки вночі, зараз успішно служить на передовій. В них немає комендантської години, в них є устав Збройних сил України, який вони виконують, - зазначає Володимир Труш.

Водіїв, яким необхідно здійснити поїздку у комендантський час, супроводжуватиме патрульна поліція. 

Немає ніяких проблем, коли патруль зупиняє автомобіліста, яких досить небагато уночі, й той каже, що їде на залізничний вокзал, щоб забрати дочку чи сина з поїзда. Тоді поліцейські супроводжують його, - каже начальник Головного управління Нацполіції області Олександр Богомол. 

Межі комендантської години поки що змінювати не планують. Нагадуємо, що в області комендантська годині діє з 23:00 до 5:00. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео