На Тернопільщині з облбюджету виділили понад 10 мільйонів гривень на оздоровлення дітей із вразливих категорій (відео)

Перша група зі 150 дітей вже поїхала на відпочинок у літні табори 

Понад 10 мільйонів гривень виділять з обласного бюджету на літнє оздоровлення дітей із вразливих категорій на Тернопільщині. Ще 4 мільйони 900 тисяч гривень передбачено територіальними громадами. Крім того, 720 тисяч гривень планують залучити профспілкових та позабюджетних спонсорських коштів тощо. Про це повідомив під час брифінгу начальник управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської обласної військової адміністрації Андрій Човган. 

Протягом 2024 року оздоровленням та відпочинком заплановано охопити 1645 дітей шкільного віку. Пріоритетні категорії – це діти учасників бойових дій, діти, чиї батьки загинули під час війни, діти-вимушені переселенці, сироти та позбавлені батьківських прав, – каже він. 

Загалом цього року на Тернопільщині роботу планують розпочати 17 закладів оздоровлення та відпочинку, три з яких стаціонарні, і 14 з денним перебуванням.

В загальному за підсумками тендерів вартість відпочинку у таборах області коштує від 680 до 750 гривень за ліжко-день, – зазначає Андрій Човган. 

Усі путівки, за його словами, закуплять за кошти обласного бюджету та рівномірно розподілять серед територіальних громад області у відсотковому співвідношенні відносно дітей відповідних соціальних категорій, які там проживають.

Якщо ви підпадаєте під категорії, які мають право на безкоштовне оздоровлення, потрібно звертатися до своєї територіальної громади та відповідних органів, які цим опікуються на місцях. Пишіть заяву і саме там ви зможете отримати путівку, – пояснює Андрій Човган. 

До слова, у літній табір на відпочинок вже поїхала перша група – це 150 дітей з Тернопільщини. Серед них – діти чинних та загиблих військовослужбовців, з багатодітних сімей, діти вимушених переселенців та ті, які перебувають у складних життєвих обставинах, повідомляють у пресслужбі обласної військової адміністрації.

Загалом за кошти Тернопільської обласної військової адміністрації закуплено 660 путівок у літні табори для дітей соціально вразливих категорій. У літньому таборі дітям організують спортивні заняття, екскурсії, змагання, відпочинок на природі тощо. Пробудуть вони там 3 тижні.

Фото і відео пресслужби ОВА

Авторка Лілія Пасальська  

Вибір читачів за тиждень

Відео