Ростислав Фук

На Тернопільщині затримали чотирьох чоловіків за вирубку лісу

За допомогою бензопил чоловіки зрізали 21 дерево

Інформація про те, що невідомі особи здійснюють порубку лісових насаджень у селі Язловець Чортківського району надійшла до правоохоронців від громадського активіста з Бучача. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

На місце виїжджала слідчо-оперативна група. З’ясувалося, троє жителів Чортківського району за допомогою бензопил зрізали 21 дерево порід сосна та клен.

За попередніми даними, чоловіки є працівниками лісового господарства і мали ордер на вирубку зелених насаджень. Аби перевірити законність їхніх дій, поліцейські залучать до перевірки спеціаліста Державної екологічної інспекції в Тернопільській області. За матеріалами проведеної перевірки буде прийнято законне рішення.

З місця події вилучили три бензопили, вирішується питання про накладення арешту на автомобіль, на який була повантажена деревина.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України.

Фото з допису Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео