Божена Волинець

На Тернопільщині завдяки небайдужим вилікували 16-річну дівчину

Вікторії Куник з Чорткова успішно провели операцію хребта. 

У дівчини діагностували викривлення хребта 4 ступеня. Два роки тому вона перейшла на спеціалізований ортопедичний корсет Шено, проте стан не покращився. Щоб побороти недугу, потрібно було дороговартісне операційне втручання.

Влітку представники волонтерського руху «Добро іде далі» організували збір коштів на лікування Вікторії. За декілька місяців  вдалось зібрати необхідну суму. Днями, благодійники повідомили, що дівчині зробили операцію. У соцмережі вони дякують усім небайдужим.

- Завдяки вашій молитві та  благодійним внескам, ця дівчина отримала шанс на нове життя. Особливу подяку складаємо парафіяльним громадам, учням та викладачам навчальних закладів: шкіл, коледжів, інституту та всім небайдужим жителям Чорткова. Ваша підтримка та кожна фінансова лепта масштабно допомогла Вікторії, - йдеться у повідомленні. 

операція
Хребет Вікторії до і після операції

Зараз чортків’янка знаходиться на реабілітації й навчається дистанційно. На її лікування небайдужі люди зібрали 229  тис. 535 грн. З них - витратили 223 тис. 235 грн. Залишилось - 6 тис. 300 грн. Ці гроші використають на реабілітацію Вікторії.

Фото волонтерського руху «Добро іде далі». 

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео