Анастасія Кисіль

На Тернопільщині збирають на макулатуру книги російською мовою

Отримані за макулатуру кошти віддадуть на потреби ЗСУ

Збирати книжки російською мовою вирішила Молодіжна міська рада Теребовлі. Працюють під гаслом: Ворожу літературу - «на макулатуру». Молодь просить усіх охочих долучитись до акції. Гроші, отримані за макулатуру, відправлять на потреби ЗСУ.

Хочемо, щоб акція набула більшої популярності. Потрібно прикласти певні зусилля, щоб перебрати вдома всі книги, вибрати із них російськомовні та принести чи привезти їх до нас. Це потребує часу, але сподіваємось, що люди підтримають нас, - розповідає Терену голова Молодіжної міської ради Теребовлі Лілія Соха.

За її словами, вперше таку книжкову акцію провели у Прилуках на Чернігівщині. Там вдалося зібрати близько 2 тонн книг. У Теребовлі оголосили про збір нещодавно, тож він ще не набрав розголосу. Проте уже є принесли 50 книг, додає Лілія Соха.

Далі плануємо запросити до співпраці і бібліотеки, адже саме вони є книжковими авторитетами. Не можу зараз сказати, яку суму ми зможемо отримати за макулатуру. Але це все  для доброї справи - допомоги нашим військовим, - каже дівчина. 

Приносити російськомовні книги можна у центр збору, що на вулиці Франка, 3 у Теребовлі.

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео