Тамара Коблик

На Тернопільщині наразі скасували графіки аварійного відключення електроенергії (оновлено)

Увечері 14 травня Укренерго повідомило про аварійні відключення у всіх регіонах України. Зранку 15 травня заявили про запровадження графіків для побутових споживачів на Тернопільщині, а через годину їх відмінили

На Тернопільщині сьогодні, 15 травня, з 07:00 ранку планували знову застосувати графіки аварійних відключень споживачів. Про це повідомили у пресслужбі «Тернопільобленерго».

У звʼязку з дефіцитом електроенергії в обʼєднаній енергосистемі України від НЕК «Укренерго» надійшла вказівка на застосування ГАВ (графіків аварійних відключень споживачів), - йдеться у повідомленні. - Графіки вводяться в обсязі 1, 2, 3 черга!

Проте о 08:40 год надійшла вказівка від НЕК «Укренерго» про відміну застосування графіків аварійного відключення (ГАВ) в Тернопільській області.

Дякуємо споживачам за розуміння! - йдеться у повідомленні Тернопільобленерго.

За інформацією Тернопільської обласної військової адміністрації, сьогодні на Тернопільщині з 6:40 до 09:00 Диспетчерський центр «Укренерго» застосував контрольовані аварійні відключення для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України. На Тернопільщині без електропостачання були 40 521 споживач, 155 н.п., в тому числі – 119 частково.

Причина – збільшення дефіциту електроенергії внаслідок зростання споживання через похолодання на тлі наслідків російських обстрілів.

Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежується.

Графіки аварійних відключень (ГАВ) – це відключення споживачів через дефіцит обсягів електроенергії. Вводяться та завершуються ГАВ за вказівкою НЕК «Укренерго».

Також, в Тернопільській області сьогодні, 15 травня, продовжили дію графіків обмеження споживання електричної потужності (ГОП) для підприємств з 7 год до кінця доби.

Просимо всіх споживачів з розумінням віднестися до даної ситуації! - кажуть в Тернопільобленерго. - Навіть невелика економія та зниження електроспоживання в кожному приміщенні допоможуть стабілізувати роботу  енергосистеми країни!

Нагадаємо, вчора, 14 травня, на Тернопільщині вже застосовували контрольовані аварійні відключення електроенергії.

Графік погодинного відключення електроенергії на Тернопільщині з 13 до 19 травня можна переглянути ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео