Ростислав Фук

На Тернопільщині зупинили вантажівку з деревиною на кілька сотень тисяч гривень (фото)

Аби залагодити питання без додаткових перевірок, патрульним запропонували 300 євро хабаря

Вантажівку КамАЗ з двома причепами, завантаженими лісопродукцією, зупинили патрульні у Шумську 4 березня, близько 9:00. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області. 

У салоні авто перебували водій та пасажир. При перевірці документів на деревину стало відомо, що дозволи були старі та виписані на зовсім іншу людину. Оглядаючи лісопродукцію поліцейські зауважили, що з бирками була лише частина деревини.

Аби залагодити питання без додаткових перевірок, пасажир КамАЗу вийшов та поклав у салон службового автомобіля 300 євро. Правоохоронці попередили чоловіка про кримінальну відповідальність і після цього викликали слідчо-оперативну групу.

Гроші вилучили та задокументували факт хабаря. Автомобіль з лісопродукцією помістили на арештмайданчик. За словами експертів, у вантажівці в основному була деревина першого сорту на кілька сотень тисяч гривень.

Обидва правопорушення слідчі внесли в ЄРДР згідно зі статтею 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) та 369( Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Читайте також: На Тернопільщині затримали чотирьох чоловіків за вирубку лісу

Фото Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео