На Тернопільщині хочуть, аби було «Добре»

Обкладинка 2

Вчора, 5 вересня, у Зборові відбулись збори громади ОТГ за участю експертів програми «DOBRE».

Метою участі громад у програмі «DOBRE» є залучення додаткових ресурсів, як фінансових, так і людських з метою підвищення ефективності управління громадою.

На зборах були представники молоді, фермери, підприємці, місцеві громадські організації «Зборів UP» та «Просвіта», батьки дітей з інвалідністю, депутати Зборівської ОТГ, представники виконавчого комітету, керівники комунальних підприємств, працівники освіти, медицини, культури, духовенство Зборова та представник ЗМІ. Загалом 228 осіб.

Головувала на зустрічі секретар Зборівської міської ради Ярослава Білан-Римар. Присутнім із громади запропонували кілька проектів, з яких колективно більшістю потрібно було обрати один. А саме: покращення надання освітніх послуг через придбання нового обладнання для навчальних кабінетів та зміцнення матеріально-технічної бази освітніх закладів Зборівської ОТГ, надання якісних медичних послуг шляхом придбання сучасного медичного обладнання, агротуристичний кластер та розвиток туризму,  проект щодо фінансування переробки ягід для готової продукції, місцеві пожежні команди у віддалених населених пунктах та їхнє фінансування.

У фінал потрапило питання шкіл та пожежних частин, агрокластер та ягідництво у своїй реалізації займають більше ніж 6 місяців умов цього туру, тож їх довелося відхилити. А питання Зборівської  ЦРЛ не може поки що брати участь у програмі, оскільки заклад не перебуває на балансі Зборівської ОТГ.

Більшістю присутніх за допомогою голосування  було визначено подати в програму «DOBRE» перший проект – «Покращення надання освітніх послуг через придбання нового обладнання для навчальних кабінетів та зміцнення матеріально-технічної бази освітніх закладів Зборівської ОТГ».  У разі проходження ОТГ у фінал програми, з’явиться можливість реалізувати й інші запропоновані на зборах проекти.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео