Віра Олександрович

На Тернопільщині - 26 стадіонів, 15 басейнів і 439 спортзалів (фото)

Колегія5

Фізичною культурою і спортом на Тернопіллі займаються понад 62,3 тисяч осіб.

Для занять вони мають: 26 стадіонів, 6 легкоатлетичних ядер, 1929 різних площинних споруд, а також 15 басейнів, 439 спортзалів, 411 приміщень для фізкультурно-оздоровчих занять, дві веслувально-спортивних бази, одну - водноспортивну, комплекс із 3 трамплінів і санну трасу, 3 лижні бази і біатлонне стрільбище. Про це під час засідання колегії обласної держадміністрації 31 травня доповів начальник управління фізичної культури і спорту Тернопільської обласної держадміністрації Віктор Мацикур (про те, що також звучало на колегії, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.).

- Одним із напрямків роботи є збереження і покращення матеріально-технічної бази, - каже Віктор Мацикур. – Так, у Теребовлі у 2016 році на міському стадіоні збудували 2 майданчики зі штучним покриттям і волейбольний майданчик. Також вдалося провести капітальний ремонт спорзалу Підволочиської дитячо-юнацької спортивної школи. Триває будівництво нового спортивного залу ДЮСШ у Чортківському районі.

Деякі плани вдалося реалізувати і в інших районах і громадах краю. Особлива «родзинка» - реконструйований басейн і встановлений майданчик зі штучним покриттям, а також вуличними тренажерами у Козівському районі, на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №2.

- Усього на галузь фізичної культури та спорту в 2016 році із місцевих бюджетів виділили 63 млн 465,9 тис. грн, причому 45,4 % - це заробітні плати із нарахувнням, - додає чиновник.

 

Мацикур_зліва
Мацикур_зліва

- На 2017 рік запланували видатків на галузь фізичної культури і спорту - 75 млн 904,5 тис. грн, причому на зарплати – аж 61,5 %.

Віктор Мацикур визнав, що існують недоліки у плануванні коштів на галузь у декількох районах. Так, зменшили поточні видатки, порівняно із минулим роком із районних бюджетів у Збаразькому, Бережанському, Кременецькому, Підволочиському, Підгаєцькому районах.

- Негативна тенденція у розвитку фізичної культури і спорту спостерігається в Підгаєцькому районі, - додає він. - Зокрема, там досі немає дитячо-юнацької спортивної школи і найменше виділяється коштів на спортивну роботу.

Загалом в області - 36 об’єднаних громад (ОТГ), але відповідальних за розвиток сфери фізичної культури та спорту призначили лише у 28-ми.

Колегія1
Колегія1

- На відновлення, ремонт і реконструкцію спортивних споруд цього року у деяких ОТГ планують видатки, - продовжує начальник. - Зокрема на: ремонт майданчика зі штучним покриттям у Скалатській ОТГ, ремонт футбольного поля в с. Великі Дедеркали, придбання майданчика зі штучним покриттям у с. Товстолуг, с. Баворів, з тренажерним обладнанням в с. Великі Гаї Тернопільського району, ремонт трибун спортивного комплексу смт Заводське Чортківського району.

Окрім того, у 2017 році на утримання та навчально-тренувальну роботу комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл запланували видатків – 52 млн 946,5 тис. грн, зокрема на навчально-тренувальну роботу – 2млн 577,9 тис. грн (4,9%).

Фото автора і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео