Оксана Бучко

На Тернопільщині бігли за героїв України

240663842_5170372589656309_7417770228678449278_n

За героїв України бігали жителі Тернопільщини під час Всеукраїнського патріотичного забігу «Шаную воїнів, біжу за героїв України». Кожен учасник міг обрати одного із героїв, які загинули під час захисту країни та ознайомитись глибше із історією його життя.

У той же час учасники забігу наголошували, що біжать не тільки за обраних героїв, але й за всіх, хто віддав життя за Україну в цій війні.

- Вболівала за друзів та проймалася відчуттями загального єднання, адже забіг відбувався на честь героїв, що поклали власні життя за Україну, - пише Олена Терен у групі «Люблю Заліщики». - Щаслива бачити одного з найкращих своїх учнів Романа Бондарчука разом з членами сім’ї, які бігли за героїв Василя Сліпака та Євгена Подолянчука. Надихнула неймовірно приємна зустріч із заступником Міністра у справах ветеранів України (2019), Народним Героєм України Олександр Терещенко, який пробіг п’ять кілометрів за Святослава Горбенка (Скельда), що загинув під час боїв за ДАП 3 жовтня 2014 року. Дякую Аллі Карбан, що бігла в честь Ореста Квача, який загинув 27 липня 2014 року на Луганщині. Аня подолала п’ять кілометрів за 25 хвилин. Також мала честь поспілкуватися з Ігорем Гордійчуком, начальником Київського військового ліцею, Героєм України. Орест Квач навчався в цьому ліцеї, в честь нього та інших ліцеїстів, що загинули в російсько-українській війні, там встановили пам’ятну дошку.

Нагадаємо, у Тернополі колишній десантник в день забігу згадав своїх полеглих побратимів. Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео