Віра Олександрович

На Тернопільщині через Інтернет продавали алкоголь, який розливали із брудних бочок (фото)

Основне

Працівники податкової міліції ліквідували на Тернопільщині нелегальне виробництво алкогольних напоїв.

Як повідомили у Головному управлінні Державної фіскальної служби (ДФС) у Тернопільській області, це відбулося в ході проведення операції «Спирт». Проводили її податківці спільно з працівниками Управління Служби безпеки України в області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

- Вдалося припинити діяльність одразу 2-х підпільних виробництв алкогольних напоїв і каналу їхнього розповсюдження через мережу Інтернет і служби кур’єрської доставки, - кажуть у податковій міліції. - Незаконну діяльність організували двоє жителів області. У їхніх домоволодіннях виготовляли і фасували фальсифікат під виглядом горілки і коньяку. Замовлення на такі напої приймали через спеціалізований інтернет-сайт.

До протиправної діяльності, як виявилося, були залучені близькі знайомі і родичі порушників. Вони здійснювали розповсюдження незаконно виготовленого алкоголю та його відправку замовникам через служби кур’єрської доставки.

- З метою маскування своєї протиправної діяльності у товаросупровідні документи «бізнесмени» вносили недостовірні дані про вміст вантажу, - уточнюють у податковій.

За результатами санкціонованих обшуків, виявили та вилучили: близько 2 800 л незаконно виготовлених алкогольних напоїв (коньяк, горілчана продукція – прим.), що були розлиті у так звані бег-ін-бокси і пластикову тару, що заборонено законом, а також - 180 л рідини із різким запахом спирту.

- Серед знайденого також були: смакові есенції для коньячних і горілчаних виробів, пристрої для змішування спиртосуміші (купажу), спиртометри, фільтри, значна кількість пластикової і картонної тари, - перелічують у податковій. – Виявили наші співробітники й інше знаряддя, яке використовували у протиправній діяльності.

Загальна вартість вилучених із незаконного обігу товарно-матеріальних цінностей і знарядь виробництва - близько 900 тисяч гривень. Наразі вирішується питання про накладення на них арешту. Також співробітники правоохоронних органів вживають заходи щодо блокування Інтернет-сайту із розповсюдження фальсифікованої алкогольної продукції.

Фото надані Головним управлінням ДФС у Тернопільській області  

Вибір читачів за тиждень

Відео